Вокално-инструментална група „Детски смях“ се включи в VIII Национална инициатива на Българския хоров съюз „България пее“

Над 180 са участниците в VIII Национална инициатива на Българския хоров съюз „България пее“, която се провежда в страната през целия месец април. Община Враца се включва в събитието с 12 състава – хорове и вокални групи от училища, школи, Младежкия дом и НЧ „Развитие-1869“ – Враца. Целта е да се популяризира хоровото изкуство и да даде сцена за изява на всички певчески състави, без ограничения във вида, числеността и репертоара им.

На 24.04 се включиха вокални групи и хорове от община Враца. Певческите състави представиха своето творчество в Градска концертна зала. На концерта организиран от Община Враца се изяви и Вокално-инструментална група „Детски смях“ на Начално училище „Иванчо Младенов“. Малките ни певци изпълниха песните „Вечно дете “ и „Светът е сцена“ и бяха наградени с бурни аплодисменти от публиката. За своето прекрасно изпълнение получиха Диплом за участие в VIII Националната инициатива „България пее“ 2024 и за принос в популяризирането на българското хорово изкуство Диплом от кмета на Община Враца Калин Каменов.