НУ „ИВАНЧО МЛАДЕНОВ“ ЧЕСТВА 190 ГОДИНИ
ОТ  РОЖДЕНИЕТО НА ПАТРОНА СИ

На 25 март, НУ „Иванчо Младенов“ тържествено отбеляза своя патронен празник – 190 години от рождението на  видния врачански благодетел и дарител Иванчо Младенов. Празникът беше посрещнат с вълнение и трепет от учители, служители, родители и ученици.

Тържественият ден започна с поднасяне на венец пред барелефа на нашия дарител и едноминутно мълчание. Тържеството продължи в „Център за работа с деца“– Враца, в което се включиха ученици от всички класове. Официални гости на тържеството бяха господин Калин Каменов – кмет на Община Враца, Цветелина Цветкова – старши експерт за обучението в начален етап на РУО, г-жа Надя Донкинска  – Областен управител на област Враца и г-жа Лилия Стоева – директор на „Център за работа с деца“. Гостите поздравиха учениците и педагогическите специалисти. Приветствие към всички поднесе директорът на училището Милена Тихомирова: „В едно с високите учебните резултати работим за развитието на възможностите качествата, интересите и талантите на децата, за което ще станем свидетели на днешния концерт. Сега, когато поглеждаме към традициите на миналото и модерните нови светове, които примамливо се разкриват пред нас с пълно право може да се каже, че е гордост да си част от общността на НУ „Иванчо Младенов“.

Честит празник, скъпи учители, служители и ученици, гости и приятели.“

Вокалните групи изпълниха химна на училището, а учениците от група „Весели крачета“ представиха танц с маршови движения. Ученици от група “Благонравие“ разказаха за традициите свързани с Благовещение и подариха на гостите ръчно изработени икони. Ученици от втори и трети клас  с няколко думи представиха живота и делото на патрона на училището. Последва тържествена програма от талантливите възпитаници на едно от най-старите училища във Враца. В нея се включиха певците от Вокално – инструменталните групи „Слънчице“  и „Детски смях“, малките артисти от Театрален клуб „Шарено гърне“, ученици от клуб „Hello“ и група „Весели крачета“. Ангел Ангелов от 1.б клас поздрави всички с песента „Приятелство“. Празничната програма завърши с нещо различно и забавно, викторина  в три части, в която въпросите бяха с различна степен на трудност и подготвени от ученици от клуб „Приятели на математиката“, клуб „Изследователи“ и Ученическия парламент. За всеки отговорил вярно имаше сладка награда.

След тържествената церемония, учениците и учителите се върнаха в училище, където празника продължи и ги чакаше изненада.

Честването на патронния празник се проведе с много ентусиазъм и радост.  Адмирации за всички ученици и учители, които участваха в подготовката на празничната програма! Поздравления за цялата училищна общност за включването в множество дейности!

Поздравяваме целия педагогически и непедагогически персонал на НУ „Иванчо Младенов“ за Патронния празник и пожелаваме много здраве и творчески успехи.

Честит празник!