28 февруари 2024 г. – Ден на розовата фланелка

И днес, 28.02.2024 г. всички ученици и учители казаха “Не на тормоза в училище”, избрали розови тоалети или аксесоари. Инициативата „Ден на розовата фланелка” в НУ „Иванчо Младенов“ тази учебна година  премина под надслов „Да разтворим крилата на доброто“.

В беседи и разговори те обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение. Учениците от всички класове създадоха речник на доброто, в който са вписани „розови“ думи. Този речник ще бъде оставен в училищната библиотека, за да бъде достъпен за всички. Изготвeни сa  красиви постери, брошури и послания срещу агресията и тормоза.

Училищният парламент участва в куиз , в който направиха разходка в историята на този ден и приложиха своите знания, а по-малките ученици научиха нови неща. Целта на куиза беше забавление и разнообразие за учениците, не да е състезателна игра. След това всички решаваха тематични кръстословици, откриха скрити думи и съставиха изречения с послания за Световния ден на тормоза.

Денят на розовата фланелка е само повод да напомним, че от всички ни зависи какъв ще бъде животът ни занапред! Всички ние, обединени срещу насилието и тормоза, сме силата, която може да направи този свят по-добър!

Денят бе отбелязан с много настроение, емоции и усмивки.