Откриване на учебната година в НУ „Иванчо Младенов“

Официалното откриване на новата учебна година започна в 08:00 ч. пред централния вход на училището. Химнът на Република България и тържественото вдигане на националния флаг поставиха началото на празничната програма, по случай 15-ти септември.

Госпожа Милена Тихомирова – директор на училището, поздрави присъстващите с топли приветствени думи, като отправи  обръщение към учители, ученици, родители и гости.

Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Димитър Митев.

          Приветствие по повод празника отправиха г-н Калин Каменов – кмет на Община Враца и г-н Мартин Харизанов – народен представител. Поздравителни адреси получихме от Областния управител на Област Враца – Надя Донкинска, началника на РУО Враца – Лорета Колева, от директора на филиал ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и  началника на Военно окръжие Враца – Подп. Илиян Илиев.

С вълнение и трепет за първи път прага на училището прекрачиха и най-малките – първокласниците, посрещнати от своите учители с погача и мед, с новите учебници и книжки за всяко дете, в украсени с много любов класни стаи. Не по-малко бяха развълнувани и техните родители.

Всички ученици са готови за приключения и предизвикателства през новата учебна година.

Нека учебната година е изпълнена с много нови знания, приятелства и усмивки!

Успешна учебна 2023/2024 година на всички!