Две сестри ученички в НУ „Иванчо Младенов“ гр.  Враца са отличени от ДАЗД с наградата  „Посланик на доброто“ за 2022 г.

На 28.02.2023 г. за четвърта година поред Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) връчи ежегодните награди „Посланик на доброто“. Наградата се връчва на хора и организации, които са извършили добро и са помогнали на деца в беда, подали са ръка в точния момент и са причината някое дете и близките му отново да повярват, че доброто съществува.

Сред всички отличени посланици на доброто, са и нашите ученички от НУ „Иванчо Младенов“  – сестрите Виктория и Никол Цветанови от Враца.  Виктория  е от 4.в клас с класен ръководител г-жа Светла Тодорова, а нейната сестра Никол от 1.а клас с класен ръководител г-жа Петя Иванова. Момичета отрязват дългите си коси, за да ги дарят за направата на перуки за онкоболни пациенти. Те получиха своите награди от заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска.

На тържествената церемония специални гости на „Посланик на доброто“ на Държавната агенция за закрила на детето бяха председателят на конституционния съд на Република България Павлина Панова, заместник-главният прокурор Даниела Машева, Ева Жечева, директор в дирекция „Права на детето“ към Омбудсмана на България и др.