Тържествено откриване на учебната 2022/2023 година  в НУ „Иванчо Младенов“

Тържественото откриване по традиция се проведе пред училището при спазване на всички мерки за социална дистанция.  С празнична програма НУ „Иванчо Младенов“ посрещна новата учебна година. Денят бе изпълнен с вълнението на учениците и радостта на техните учители и родители. Традиционно началото бе поставено с тържествено посрещане на училищното и национално знаме, последвано от речта госпожа Милена Тихомирова – директор на училището, която поздрави присъстващите с началото на учебната година и пожела успех на всички по пътя към познанието.

Тържествен водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.

Присъстващите на тържествената церемония учители, ученици и родители бяха поздравени от г-н Калин Каменов – кмет на Община Враца. Поздравителни адреси получихме от Общински съвет Враца и областния управител на Област Враца – Георги Митов.

След официалната част, програмата продължи с талантливите възпитаници на училището, които с песни, танци и стихотворения приветстваха първокласниците и направиха деня още по-специален.

По традиция първи прага на училището прекрачиха първокласниците, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на науките. С нетърпение и приповдигнато настроение ги последваха учениците от втори, трети и четвърти клас. 

Официално беше открит обновеният медицински кабинет и нов модерен Монтесори кабинет. Чрез метода на Монтесори в учениците се стимулира интереса и спонтанното желание да се учи. В специално подготвената среда учениците ще имат по-добрата възможност да научават жизненоважни умения през боравенето с реални материали от ежедневния живот. Тези умения и знания са изключително важни и дават по-голяма самостоятелност и независимост на учениците.

Благодарим на всички ученици, родители, приятели и гости на училището, че споделиха празника с нас!

Ръководството и педагогическите специалисти на НУ “Иванчо Младенов” Ви пожелава здрава и спорна 2022-2023 година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *