Ученици, родители и учители от НУ „Иванчо Младенов“ спортуват заедно в седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week 2022 г.

стартира на 23.05.2022 г. и продължи до 27.05.2022 г. с редица планирани спортни мероприятия – футбол, народна топка, скачане на въже, скачане с чували, разнообразни щафетни игри и танци.

Седмицата на физическата активност и спорта – MOVE Week е един от основните елементи на кампанията NowWeMOVE. MOVE Week. Провежда в страната от 2012 г. и е ежегодна седмица, през която се дава възможност на всеки да бъде активен, без значение от възрастта, пола, физическите възможности, социалния статус и това дали събитието е дигитално или ще се проведе физически.

Редовната физическа активност влияе благотворно на физическото и психическото здраве и подобрява качеството на живот.

            Как да убедим децата да спортуват? Когато всички ние учители и родители заедно бъдем активни и целенасочени в дадена кауза и дадем пример на нашите деца.

Родители, учители и ученици взеха участие в организирани спортни игри и се обединиха под мотото: „Да спортуваме заедно“.  Целта в седмицата на физическата активност беше постигната, а  именно  да провокира у подрастващите желание да водят по-здравословен начин на живот. Всички останаха доволни и се заредиха с положителни емоции! Ръководството на училището награди с грамоти активните родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *