ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ 2021  ИЗБЕРИ СТЪЛБИТЕ

Инициативата „Ден без асансьори”, организирана от Сдружението „БГ Бъди активен“, се провежда за седма поредна година на 28-ти април 2021 (сряда). Тя има за цел да покаже, че е важно да бъдем активни, особено във време на пандемия.

Дългосрочната карантина по време на първия, втория и третия локдаун тази година е предпоставка за допълнителен стрес и е изпитание за психичното здраве на гражданите. Физическата активност и техниките за релаксация могат да бъдат ценни инструменти, които да ни помогнат да запазим спокойствие и да продължим да опазваме здравето си през всички сезони.

Ние учениците от НУ „Иванчо Младенов” също се присъединихме към посланието за нуждата от ежедневна физическа активност. Затова на 28.04.2021 г. се включихме в инициативата „Ден без асансьори” с различни дейности.  Първокласниците изкачваха и слизаха по стълбите в училище по време на междучасията. Така показаха как изкачването на стълби може да бъде един лесен и достъпен начин да продължим да се движим ежедневно, въпреки наложените ограничения.

 Залагаме на здравето! Бъдете физически активни!

https://no-elevators-day.nowwemove.com/noelevatorsday/000_1014460