„Приказна аудиокнига“ по случай 23 април –  световен ден на книгата и авторското право

В периода от 06.10.2020 г. до 31.03.2021 г. учениците от Начално училище „Иванчо Младенов“ се включиха в инициатива, насърчаваща четенето в област Враца и инициирана от РУО – Враца, с водещата роля на г-жа Оля Маринова, старши експерт за обучението в начален етап. Учителите приеха новото предизвикателство и мотивираха учениците си в продължение на месеци да се потопят в света на книгите, за да се включат в активно четене. Направените звукозаписи бяха класирани на училищно ниво, за да се определи най-интересната и най-атрактивно прочетена приказка.

След оспорвана надпревара победители са: Ния Тодорова Торова от 1.а клас с приказката „Три хубави думи” на Таня Касабава, Калоян Бориславов Николов  от 2.г клас с приказката „Селян и дявол” на Братя Грим, Валерия Сашкова Петрова от  3.а клас със своя аудиозапис на изразително прочетената от нея българска народна приказка „Старите хора“ и Виктория Пламенова Димитрова от 4.б клас с приказката „Най-интересните думи” на Михаил Пляцковский.

Приказките на учениците са включени в четири „Приказни аудиокниги“ от I – IV клас. Създадените дигитални книги  за слушане са, предназначени да зарадват незрящи  техни връстници и по-малки деца, които все още не могат да четат.

            Учениците от НУ „Иванчо Младенов” бяха наградени с предметна награда (книга) от училищното ръководство и грамота от Началника на РУО – Враца, г-жа Галина Евденова за своя ценен принос в създаването на интерактивните „Приказни аудиокниги“.

„Приказни аудиокниги“ от I – IV клас:

 линк: https://read.bookcreator.com/qjLpqwzkeFcEwnE112JhsstCxtc2/6P1O5uDxR0CO6pabaGyrnQ

 линк: https://read.bookcreator.com/qjLpqwzkeFcEwnE112JhsstCxtc2/FHfLw3UVSLecnUAd6K5dvA

линк: https://read.bookcreator.com/eMxxbWQpHHdq3DLrE7ssLTBVhAm2/e3BU0rNtQQmn-Ec70ICwBw

линк: https://read.bookcreator.com/9SRbWP0f4NEO2bsVSQdMmpvb2d_xVRPriGeSw3sU38k/T-Kmq1vtS_6EyrTVit-FzQ