ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ – 24.02.2021 г.

Да не допускаме агресията,насилието и грубостта в нашите взаимоотношения!

Когато с усмивка

Погледнеш света,

Той в миг се претворява

И стават чудеса.

Учениците от Начално училище „Иванчо Младенов” за поредна година се включиха в инициативата известна като Ден за борба с тормоза в училище. Всички искаме да учим и да общуваме в училище, недопускайки прояви на насилие и агресия помежду ни.

Цялото училище беше украсено в розово, учениците и  техните учители изработиха оригинални постери, плакати, макети и рисунки в подкрепа на Международния ден срещу насилието в училищe. Всички бяха избрали розови тоалети и аксесоари. Така символично заявихме  на света, че в нашето училище не се подкрепя тормозът и агресията.

         Денят бе отбелязан с много настроение и емоции. Всеки ученик имаше възможността да изтегли  специално послание за доброто и приятелството.

До входа на училището поставихме нашето дърво на доброто с послания за емпатия и толерантност. Всеки клас изработи своя розова страница на доброто и така създадохне нашата „Розова книга на доброто”,  под мотото „“Направи добро, после го забрави и то ще се върне при теб с плод.“

Учениците от 4.в клас пуснаха розови балони в небето с послания за приятелство, добри постъпки и надежда да се сбъднат. Малките възпитаници от 2.а клас подариха на своите учители и съученици ключодържател с послание „Кажи стоп на тормоза”.

Не винаги демонстрирането на “сила” е знак  за превъзходство. Днес ние ученици и учители в Начално училище „Иванчо Младенов” заедно  заявяваме на света: „Не, на тормоза в училище”.

Електронна книга на доброто!

https://app.bookcreator.com/books/kJ0gG1pKTYSoEysdmLfX9w/tmcoTZ9GTpu5iIUPeQIiVQ