Беседа по безопасност на движението се  проведе с първокласници  на НУ „Иванчо Младенов“

Беседа по пътна безопасност проведе г-н Цветан Ангелов – главен експерт в РЗИ Враца. в 1.б клас с класен ръководител Стела Благоева. Учениците затвърдиха знанията си къде и как да пресичат уличното платно, как да слизат безопасно от автобус на градския транспорт, какви правила да спазват, когато карат велосипед, какво означат основните пътни знаци на пътя, какво показват сигналите на светофара. Разбраха, че трябва да се превозват в автомобил винаги в подходящи за възрастта им детски столчета и с обезопасителни колани на задната седалка. За организацията на движението и за спазване на реда на кръстовище се погрижи Симеон, който влезе в ролята на регулировчик със специални отличителни знаци – стоп-палка и светлоотразителна жилетка.

Част от събеседването беше влияние на алкохола върху шофьорите.  Какъвто и алкохол да употребяваш, това забавя реакциите и нарушава концентрацията на шофьора. Емоции предизвикаха алко очила, създаващи илюзия, че си пиян. Всеки искаше да ги сложи и да разбере защо е опасно да се шофира под въздействие на алкохол и защо не трябва да се качваме като пътници в автомобилите, когато водачът е пиян.  Изводът, който направиха децата е, че никой никога не трябва да пие, когато шофира!

Учениците обогатиха своите знания, умения и компетентности за основните правила за безопасно движение. Трябва да бъдем внимателни на пътя!