25.03 – Международен ден на търпението и Благовещение

     За поредна година 25 март – Благовещение, се отбелязва и като Ден на търпението. В този ден училището чества и своя патронен празник.

     Търпение, предпазливост и уравновесеност са умения, които помагат да мислим, преди да действаме. Как да станеш по-търпелив, предпазлив и уравновесен? На тези въпроси се опитаха да отговорят нашите ученици днес, 23.03.2023 г. отбелязвайки Международният ден на търпението. След дълги беседи по темата, притчи и приказки за търпението разбраха, че трябва да  се научат да изслушват човек, който обикновено ги дразни. Да отделят време да изслушат внимателно събеседника си, овладявайки емоциите, да проявят емпатия. Учениците се включиха в изработването на постери и табла с послания от думи, за да обяснят необходимостта от разбирателство, търпение, умението да изслушваме и да сме толерантни към другите.

За Деня на търпението и благата дума в 3.б клас, с класен ръководител г-жа Иска Николова и г-жа Таня Димитрова – учител в ЦОУД, се проведе урок на тема: „Приказка за доброто“ в откритата класна стая. Учениците изработиха 3Д четирилистна детелина, след което всяко дете написа послание върху по-малка детелина, която залепи.

Стигна се до извода, че търпението е сила, която трябва да развием, за да живеем по-пълноценно и щастливо. Всеки би могъл да се научи да бъде по-търпелив. Мисли, преди да действаш!