ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ – 22.02.2023 г.

Под надслов „Заедно срещу тормоза“ премина днешната кампания за отбелязване деня на Розовата фланелка в НУ „Иванчо Младенов“. Всички бяха избрали розови тоалети и аксесоари. Така символично отново заявихме на света, че в нашето училище не се подкрепя тормозът и агресията.

За Деня на розовата фланелка бяха изработени интересни постери и табла, гирлянда с послания върху розови ръчички от хартия, а коридорите бяха украсени от рисунки на ученици на тема: „Розово училище“.

Най-вълнуващо за всички бяха розовите кошнички разпръснати в цялото училище. В тях всеки, който пожелае поставя добри и „розови“ пожелания за съученици, приятели и педагогически специалисти. Най-интригуващо за учениците се оказа намирането на розовите кошнички на всеки клас, защото бяха скрити на различни места в училище.

Учениците от 2.б имаха по-различен час на класа, в който играха на игри и създадоха речник на доброто, в който са вписани „розови“ думи. Този речник ще бъде оставен в класната стая, за да бъде достъпен за всички и да бъде допълван с добри думи до края на учебната година.

Първокласниците рецитираха стихове за доброто, пяха песни и създадоха розова пътека на толерантността.

Включвайки се в дейностите, свързани с Деня на розовата фланелка, малките и порасналите ученици показаха своята съпричастност към всички в света, които не са безразлични при прояви на насилие и търсят начини за тяхното отстраняване.

rpt