НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ “ИВАНЧО МЛАДЕНОВ”  ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ФИНАЛИСТ В  НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА „НЕСТЛЕ ЗА ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА”

На 10.12.2021 г. в онлайн среда, Нестле награди трите най-активни училища и детски градини от цяла България, които взеха участие в конкурса на националната програмата „Нестле за по-здрави деца” 2021. Победителите получиха специални плакети и парични награди, средствата от които ще вложат в проекти, насърчаващи полезните навици за балансирано хранене и активен начин на живот у българските деца.

В третото издание взеха участие 108 училища и детски градини и 11 500 деца  от цялата страна.

Жури в състав: Благовеста Борчева, държавен експерт дирекция „Приобщаващо образование“ МОН, Ваня Кастрева, началник на РУО-София, Димитрия Георгиева старши експерт РУО София, Иван Михалев, търговски директор и журналист в 24 часа, двигател на успешни проекти на групата като „Големите малки“, “Невидимите герои“ и др., Тереза Маринова – Българска лекоатлетка, Златен Олимпийски Шампион на България  и посланик Нестле за Живей Активно! и Мария Тодорова, юрист Нестле България, определи трите най-активни училища и детски градини, а наградите връчиха Тереза Маринова, Димитрия Георгиева и изпълнителния директор на Нестле България, г-н Петър Стоилов.

Начално училище „Иванчо Младенов” бе отличено с престижното второ място за втора поредна година.


Поздравления за екипа на НУ „Иванчо Младенов”, чиято мисия е не само да образова и възпитава своите ученици, но и да формира  и развива знания, умения и навици за водене на здравословен начин на живот.