НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ “ИВАНЧО МЛАДЕНОВ” ФИНАЛИСТ В  НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА „НЕСТЛЕ ЗА ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА”

Днес, 30.11.2020 г. в онлайн среда, Нестле награди трите най – активни училища и детски градини от цяла България, които взеха участие в конкурса на националната програмата „Нестле за по-здрави деца”.  В конкурса участие взеха над 6000 деца от 40 детски градини и 24 училища от цяла България.  На финала бяха класирани представители на 10 училища и 10 детски градини.

 На  проведения  финален кръг от избраните училища и детски градини  представиха пред журито изпълнението на дейностите по съответните модули от програмата. На база цялата събрана информация, журито определи кои са трите най-добри идеи за облагородяването на средата в училища и детски градини и извърши  класиране. Начално училище „Иванчо Младенов” е в челната тройка и зае престижното второ място.

Журито се състои от дългогодишни посланици на програмата, партньори и представители на институции, сред които г-жа Ваня Кастрева, началник на РУО-София, представители на МОН, г-жа Анастасия Георгиева, директор на дирекция „Здравеопазване“ в Община Варна, г-жа Виктория Терзийска, партньор на програмата, певица и ко-създател на проекта „Маргаритка“, и шеф-готвачът Жоро Иванов и председател на EURO TOQUE България.        

Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години.  Вярваме, че заедно можем да изградим едно още по-добро бъдеще за нашите деца.

            Поздравления за екипа на НУ „Иванчо Младенов”, чиято мисия е не само да образова и възпитава своите ученици, но и да формира  и развива знания, умения и навици за водене на здравословен начин на живот, за изграждане на едно по-добро, по-здраво и по-чисто бъдещо УТРЕ.